mandag 3. februar 2014

Blogger å lære av

Under presenterer jeg 10 blogger av ulikt kaliber, men alle med IKT og læring som fellesnevner. Jeg lurer alltid på hvor. Derfor er bloggene plassert geografisk og i skolesystemet.

Digital didaktikk tilhører en av studentene på "Læring med digitale medier" ved UiN høsten 2013. Greta Simonsen fra Narvik reflekterer over sin egen læring med IKT. Hun er nysgjerring og oppdager stadig noe eller noen hun kan lære av. Da skriver hun om det. Og så lærer du eller jeg av henne.

Eva 2.0 heter bloggen og Eva Bratvold heter dama. Med base i Sogn og Fjordane driver hun med digital kompetanse for skolen og deler det meste i bloggen. Eva er meget allsidig og har mye for alle som vil utvikle sin digitale forståelse og kompetanse. Sjekk fanen "IKT-ferdigheter man bør kunne" og "10 på topp-feil i undervisningen" (andre punktliste under IKT-ferdigheter man bør kunne).

IKT og skole drives av Odin Hetland Nøsen i Randaberg. Han skriver at IKT i skolen og digital didaktikk ikke nødvendigvis er det samme. I innlegget "Kristin Halvorsen, du treffer ikke helt på IKT" skjønner vi hvorfor.

Tanketråder kommer fra Ingunn Kjøl Wiig. Hun er lektor i norsk og engelsk ved Sandvika vidergående skole og skriver om pedagogisk bruk av IKT. I 2009 startet hun nettverket delogbruk.no.

Sharing is the new way of learning. Navnet på bloggen forteller mye. Marianne Hagelia er pedagogisk rådgiver i Østfold og tilbyr lærere pedagogisk IKT-hjelp i fag.

Lektor Laastad med hjertet i halsen. Sol jobber som lærer ved Fusa videregående skole med fagene norsk og samfunnsfag. Hun er opptatt av IKT i undervisningen og liker å tenke nytt.

Norsklærer med digitalt grensesnitt er selveste Leif Harboe, norsklærer ved Bryne videregående skole. Han er mannen bak bøkene "noRskboka.no" og "Grunnleggende digitale ferdigheter for lærere".

JaO`s Blogg. Jan-Ove Overland er lærer ved Kongsberg videregående skole der han underviser i samfunnsfag og mediekunnskap. Han byr på mye forskjellig spennede. Se for eksempel innlegget om hvordan lage instruksjonsfilmer.

Barnehageblogg om medier og IKT. Når de både vil og kan i barnehagen, må vi lenger opp i systemet skjerpe oss. Bloggen er Nina Bølgan sitt avkom. Hun holder til i Oslo og omtales som mora til IKT i barnehagen. Hennes "Temahefte om IKT i barnehagen" kan lastes ned som pdf-fil. "Vil du være med så heng på! Barnehagen som digital arena" og "Du bare gjør sånn. Bruk av digitale verktøy med barna" er to meget nyttige bøker.

iPad i skolen. Kunnskapsproduksjon med touch. Jan Gamre jobber i RIKT (Ressurs for IKT) på Lillestrøm. RIKT er en uavhengig pedagogisk ressurs som leverer rådgiving, workshops og opplæring til skoler og organisasjoner. De har lansert en lagrings- og samarbeidsdplattform for iPad som heter Connect. Den brukes av flere og flere skoler. Det er flere og flere som tror at nettbrett kan få fart på IKT i skolen.

Kom gjerne med tips om andre for oss nyttige blogger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar